Oudjaar 2018 ………….

Daar zit je dan, 31 december 2018, mijn eindejaar overweging en zoals vaker de afgelopen maanden, weet ik niet zo goed wát ik moet schrijven. Ergens ter wereld vieren ze nu al Oud en Nieuw. Normaal gesproken had ik deze overweging al lang klaar maar, tja ……..

Het jaar begon gewoon een beetje kabbelend, (achteraf, de stilte voor de storm) Sanne deed d’r ding en ik was nog bezig onder de bezielende leiding (of was het lijding ?)  van Maarten m’n huisje nog leuker te maken ?

Ondertussen wilde ik ook een beetje aandacht   …. Operatie aan een cyste die niet geheel volgens plan verliep en ergens ook die week met gillende sirenes naar de hartbewaking in het oude EG.  Dagje of vijf op de Intensive Care. Tussendoor ook nog een uitje naar het OLVG in Amsterdam, wederom met een Ambulance voor een katheterisatie.  Spanning ten top.
Achteraf kwam een en ander erger binnen dan ik had gedacht.  

Gelukkig hadden we ook nog fijne dingen. Lieve Yara, beviel van een prachtige dochter. Alles d’r op en d’r an. Sanne was bij alles en de dames hadden veel steun aan elkaar.
Leuke verjaardagen in een prachtige binnentuin in Amsterdam, nog meer verjaardagen in Amsterdam en de OV fiets ontdekt. Kortom, stilte voor de storm dus.

Het werd de periode rond de  Freule’s verjaardag, als kado diverse botboringen in het AMC op plekken waar niemand ze wil hebben. PET-CT’s . Die dappere dochter is natuurlijk net als d’r mamma niet helemaal van gisteren en alle bellen die al aan het rinkelen waren, gingen nog harder bellen ☹ Ook hier ging van alles mis. Uitslagen die er niet waren, te laat waren, nieuwe artsen die Sanne’s afspraak vergeten waren. Kortom, wij waren niet blij!
En dan is daar eindelijk de uitslag ……. We hebben het over ergens augustus. Waar iedereen erg bang voor was werd bewaarheid.  Sanne haar Sarcomen zijn terug.  Dat was toch wel even behoorlijk slikken.  Inmiddels werd er snel gehandeld. 18 bestralingen om de pijn te verlichten. Gelukkig voelde ze zich goed genoeg om even op en neer te komen naar Domburg om mijn verjaardag te vieren. Groningse kind kwam ook ff langs met lief.
De Freule was inmiddels aan de chemo maar moest vanwege de bijwerkingen stoppen daarmee. Na drie weken mocht Sanne weer door. Een van de bijwerkingen is dat Sanne spierwit haar krijgt ?


Gronings kind ging ondertussen ook nog even onder het mes. Godzijdank geen levensbedreigende ingreep maar toch. Hij had de leukste en liefste verpleegster van Groningen en verre omgeving ?  Dank lieve M xx


Zelf mocht ik nog even naar de leukste cardioloog in het OLVG. Ik ben niet optimaal maar zijn woorden, ‘’je moet het er maar mee doen” Ik doe het gewoon ?


Het mooiste nieuws van dit jaar is dat Sanne de chemo verdraagt en dat de PET-CT laat zien dat er een afname te zien is van de sarcomen. Zolang Sanne de chemo dus verdraagt zit ze in de Groene zone. Laten we er niet om heen draaien, het slechte nieuws is dat Sanne hier nooit meer van af komt. Zeg nooit, nooit! I know. We gaan het meemaken. Haar wil is er in grote mate!

En daar was natuurlijk ‘’de verrassing’’  van 2018. Sanne’s oudste schoolvriendjes die een reis voor haar hebben aangevraagd bij radio 538. Ze waren ‘’life’’ in de uitzending bij Edwin Evers. Sanne was sprakeloos, we waren allemaal sprakeloos. Wat een waanzinnig cadeau dit. Hoe mooi is dit als je dit cadeau krijgt. Ik hoop oprecht dat deze 5 vrienden een TOP-tijd mogen krijgen daar en dat ze het Noorderlicht gaan zien. God weet hoe graag ik mee wilde maar ja, ik verzin wel ff n ander tripje ?

Kerst was gezellig. Fantastisch geluncht op het strand met m’n liefjes en nog meer. Gelijk een derde Kerstdag eraan vast geplakt met heel naar eten …… ? Dank je wel I & R

Oud & Nieuw ga ik fijn doorbrengen bij lieve vrienden en vriendinnen.

Ik wens jullie allemaal een mooi oud en nieuw. Kijk uit met vuurwerk! Voor diegenen die deze tijd niet zo lekker in hun vel zitten omdat dit hun eerste Kerst is zonder haar of zijn lief, of omdat je lieve moeder net is overleden, WEET , er wordt aan jullie gedacht vannacht!

Verder mijn dank aan alle verpleegkundigen, secretaresses, artsen, verzorgenden in welke vorm dan ook, ik ben jullie zo ontzettend dankbaar dat mijn Sanne bij jullie in goede handen is. Ik hou van jullie allemaal!
Mijn lieve familie, vrienden, vriendinnen, ik ga jullie niet met naam en toenaam noemen, weet dat ik dankbaar ben met jullie steun, liefde en aandacht

Nou heb ik het gewoon voor elkaar gekregen om 776 woorden uit m’n vingers te krijgen.

Maak er een mooi jaar van.

Love J.Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Een reactie op Oudjaar 2018 ………….

 1. Marja Oomen schreef:

  Lieve Sanne en Jool,
  Ik kan niets anders als jullie heel veel kracht toewensen en hoop dat op vele toch blije en gelukkige momenten in deze moeilijke periode.
  Blijf jullie volgen en aan jullie denken.
  Liefs,
  Marja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *