verdrietig ……… 27 juni 2019

27 januari was de vorige update, Vandaag is het 27 juni. 5 maanden verder. Er is idd een belangrijke update. De afgelopen maanden kabbelde het allemaal een beetje door met hier en daar ff een dipje maar over de hele linie viel het wel mee.

14 jaar geleden min een dag was het 26 juni 2015. Op die dag kreeg de Freule de  uitslag te horen van de CT scan.

Nog steeds gaat die ene zin door mijn hoofd, 


‘’Mam, als ik het niet aankan, had ik het niet gekregen” 

14 jaar leven met Kanker, Nierfalen, 4 keer in de week dialyse met de daarbij behorende ongemakjes en alles wat jullie zelf kunnen verzinnen. Nooit je diploma hebben kunnen halen, nooit een baan meer kunnen vinden dus nooit hogerop kunnen komen dan de WAO en de WIA, nooit spontaan een lang weekend weg met je lief. De voordelen van een invalide kaart ….. die heb je dan weer wel 🙁 maar of je daar op zit te wachten ? 

Ik heb het al zo vaak geschreven, een hele diepe buiging voor deze kanjer. Wáár haalt ze in Godsnaam de kracht vandaan.

In die 14 jaar hebben we heel veel liefde gekregen, krijgen we nog steeds, heel veel hulp gehad , krijgen we ook nog steeds maar toch ook af en toe een onbegripje …… Ik ga  natuurlijk over dit laatste onderwerp niet uitweiden. Niet voor te stellen maar af en toe komt het voor. 

De laatste weken is Sanne een beetje appelig en heeft inmiddels 2 x 2 zakjes bloed gekregen omdat haar HB niet echt goed was. De eerste keer was vlak voor haar verjaardag en daar knapte ze goed van op. Verjaardag zelf was ook een feest. Eten voor een weeshuis 🙂 en van alle kanten lief bezoek.

Een laag HB is niet fijn. Je bent moe en je hebt totaal geen energie. Zakjes bloed zijn dan heel fijn. Je moet er wel weer 2 uur langer voor in het ziekenhuis blijven zodat je bijna een werkdag doorbrengt in het Spaarne. Bloedsuikers doen het ook niet echt lekker, is allemaal te verhelpen maar toch. Inmiddels doet de chemo gekke dingen. Sanne heeft inmiddels spierwit haar en de opmerkingen zijn niet van de lucht 🙂 Het staat d’r goed en ze is inmiddels witter dan d’r moeder.

Maar goed, ik stel uit waarom  ik een update heb. Sanne was vorige week in alle vroegte in de PET-CT. De gewone 3 maandelijkse en vandaag was de uitslag.

De uitslag is niet goed. Er is verhoogde activiteit tussen haar schouderbladen en in het bekken te zien. Dr v.d. G.  kijkt het even aan en de volgende PET is aangevraagd.

Ik ben absoluut geen blije mamma maar die gekke dochter van mij zei vanmiddag, ach Mam, ik heb sowieso al maanden winst …….. M’n hartje huilt.

Jullie zijn op de hoogte 

Love Jool 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

5 reacties op verdrietig ……… 27 juni 2019

 1. Bloem schreef:

  Mijn hart huilt met je mee, lieve Jool…

 2. Carla hoejenbos-geertsen schreef:

  Toch branden we weer een kaarsje…, en hopen op een wonder

 3. Berend schreef:

  Love

 4. Nancy schreef:

  Lieve Jool en Sanne,
  Wat een klote nieuws..
  We bidden en hopen op een wonder. Kaarsje brand weer!
  Heel veel liefs en sterkte van ons!

 5. Carry schreef:

  Jeetje dames, wat een shit hebben jullie toch keer op keer te verwerken😢 Van jullie veerkracht kunnen velen leren, sterkte lieverds ❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *