Nog meer verdriet !

Bijna een maand verder …..Er is van alles te vertellen en het is geen goed nieuws.

Sinds de laatste keer gaat Sanne hard achteruit maar is strijdbaarder dan ooit. “ik moet nog van alles regelen hoor’’ Het is mijn tijd nog niet!
Haar drive om te leven is onvoorstelbaar. De Freule doet het op haar volstrekt eigen manier en zoal altijd respecteren wij dat!
Sanne is de regisseur over haar eigen leven. De afgelopen 14 en een half jaar zijn daar het absolute voorbeeld van ! Girlpower!

De thuiszorg die ze had, is vervangen door een andere thuiszorg. De oude thuiszorg kon niet bieden wat Sanne nodig heeft en ze heeft nu een nieuwe thuiszorg. Meer uren en meer specialistische zorg.
Na 14 en een half jaar afscheid nemen is wel raar. Aan de andere kant,  van het zorgteam wat er ooit was, (een mannetje / vrouwtje of 12) zijn er nog twee over van het eerste uur. Die zijn inmiddels bij de familie gaan horen. Mijn dank Thuiszorg voor 14 en een half jaar zorg voor Sanne. Zuster Lee was de zuster van het eerste uur ! (gelukkig is die ook nog  in ons leven)

Huishoudelijke zorg wordt ook uitgebreid. De Engel die ze nu hebben heeft nog wat uurtjes over. Blije mamma!  De andere extra hulp gaan we volgende week regelen!

Vorige week  kon Sanne nog, als ze een goede dag had, een klein beetje lopen achter de rollator. Nu is ze toch echt aangewezen op een rolstoel en hulp.

Kortom ….. de situatie op dit moment is kwalitatief uitermate teleurstellend. Douchen, uren kon ze er onder staan, gaat nu ook in een rolstoel. Nu ligt ze hele dagen in haar heerlijke bedje.

Van de nefroloog mag de dialyse op de  zondag er af …… De Freule gaat nog even door op zondag 🙂

De pijn dokter is er ook bij geweest. Sanne heeft een apparaatje die via de telefoon te sturen is. Het apparaat stuurt prikkels naar het pijnlijke gebied en maakt dat de pijn minder wordt

Eten is ook al weer zo’n dingetje …… eten gaat niet echt meer, gewoon omdat het niet smaakt.Heeft vast allemaal te maken met de chemo-pil maar ondertussen valt ze erg af. Nu loopt er met de dialyse al een zak vloeibaar eten mee maar dat is niet genoeg. Ook hier heeft de Freule weer een knoop doorgehakt. Dan toch maar een sonde ….   Vanmorgen op oncologie is er een sonde ingebracht door de meest fantastische verpleegkundigen ooit.
Broeder B en zuster V. Sanne’s verpleegkundigen van het eerste uur in het Spaarne. Mijn dank is groot. Vanavond mag ze voor het eerst eten via de sonde. Ben benieuwd, morgen weet ik het.

Afgelopen 2 weken zijn er ook gesprekken geweest met allerhande helpenden. Geloof me,
het zijn gesprekken die je niet wilt voeren …………….

Sanne en haar lief hebben wel  2 heerlijke dag in de buurt van Winterswijk achter de rug. Ze hebben genoten. Die twee dagen zijn in ieder geval binnen.

Ondertussen was ik ook nog even jarig en had ik in principe met pensioen gemogen, nog een jaar en 4 maanden 🙂 en dan mag ik echt!
Ik had graag weg willen gaan met mijn verjaardag maar helaas ging dat niet door. Ondertussen kwam er een engel op mijn pad en mochten we één nachtje in hotel met toutes comfort. Fijn om even met kinders en aanhang weg te zijn.  Ik zit ook een beetje in de lappenmand maar dat komt allemaal wel weer goed. Gewoon ook een beetje moe denk ik. Het waren drukke maanden met de musical van de KHFC. De voorstellingen gingen fantastisch. Hopelijk over 5 jaar weer 🙂
Jullie zijn weer op de hoogte

Alle liefs ,

J. 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Een reactie op Nog meer verdriet !

  1. Carla hoejenbos-geertsen schreef:

    Ik,weet gewoon niet meer wat ik moet zeggen. Moedige Sanne…maar wat ik lees maakt verdrietig. Je bent zo stoer San, maar nu in een rolstoel, veel in bed liggen, extra vloeibare voeding….gelukkig heb je ook samen met Renee een lichtpuntje, en je altijd voor je klaar staande moeder!
    Dikke knuffel vanuit Georgia, USA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *